Tarot majstori

tarot majstoriTarot majstori spadaju u skupinu najpopularnijih ezoteričara na kugli zemaljskoj. Tarot majstori su nezaobilazna tema kada se ezoterija spominje u ovoj ili onoj formi. Tarot karte su, inače, izuzetno popularne u svijetu već desetljećima. Toliko su popularne da ih se ovoga trenutka “štanca” u stotinama različitih oblika i vrsta. Tarot karte su vrlo zahvalno sredstvo za tumačenje sudbine. Nije ih problem savladati. Oku su ugodne i lako su prenosive. Pojedinci koji pokazuju znatan interes prema ezoteriji obično svoje prve korake rade upravo s tarot kartama.

Tarot majstori kao pravi znalci

Tarot majstori trebaju dati sve od sebe kako bi postali majstori svoga zanata. Ovo nije lako postići. Kao prvo, u njima mora postojati talent. Kao i kod sportaša ili pjevača, budući tarot majstori moraju imati ono nešto. Kao drugo, potrebno je da rade na sebi odnosno da se usavršavaju na svaki mogući način. Ako ovaj segment izostane čak i ako osoba raspolaže sirovim talentom to neće biti dovoljno da postane tarot majstor. Biti tarot majstorom podrazumjeva da čovjek mora znati slušati, da mora biti taktičan s klijentom, da nije uvijek dobro da je brutalno iskren.

Rad na sebi znači da čovjek treba živjeti svoju priču, da se treba poboljšavati na zdravstvenom, obrazovnom, kulturnom, političkom i svakom drugom planu. Nema ništa gore nego kada karte dospiju u ruke seljačine. Kao treće, uz talent i rad na sebi nikada nije loše otići na podučavanje kod etabliranih tarot majstora. U slučaju da održavaju predavanja na temu tarota, ovo toplo preporučujemo. Talent će se bolje iskazati ako postoji dobra podloga odnosno ako se kartama studiozno pristupilo. I kao četvrto, možda i najvažnije, potrebno je da čovjek voli ono što radi. To vrijedi u svakom poslu pa tako i ovdje. Ljubav prema tarot kartama tj. prema savjetovanju čovjeka će uvijek motivirati da ide dalje, da bude još kvalitetniji. Ljubav će pomoći da se kreativnost izrazi na najbolji mogući način.

Zamka u koju mogu upasti tarot majstori

Tarot majstori mogu upasti u jednu vrlo nezgodnu zamku. Mogu postati umišljeni. Ovo se najčešće javlja kod onih tumača tarota koji su medijski jače eksponirani. Mnogi se počnu ponašati poput filmskih diva. Kao i kod filmskih diva, arogantnost može narušiti kvalitetu posla.

Tarot majstori sebi najmanje gledaju u karte

Obično je to tako. Tarot majstorima je bolje da im kolege gledaju u karte naprosto zato jer nije uvijek lako biti objektivan. I tarot majstori su, na kraju krajeva, samo ljudi.